TECHNICAL CONSULTING ENERGY
Str. Gheorghe Asachi, nr. 15
Loc. Craiova, Jud. Dolj
CUI 35125872, J16/1672/2015
Tel: +40 733 221 888, +40 737 789 666
Fax: +40 351 453 926, +40 351 172 892
www.tcenergy.ro
e-mail: office.tcenergy@gmail.com
- Cursuri electricieni autorizate  ANRE - Cursuri autorizate  ANC
Energia electrica produsa de un sistem fotovoltaic, depinde puternic  atat de performanta electrica specifica  a  panourior  fotovoltaice  utilizate cat si de expunerea lor in conditiile de mediu. Din aceste motive, este de o importanta fundamentala efecuarea controlului chiar si in faza de instalare initiala. Tensiunea si intensitatea curentului, marimi ale parametrilor electrici, denumite  in  jargonul tehnic „curba IV caracteristica“, care apoi le putem  compara cu ajutorul aparaturii, cu cele declarate de producător
     - Analiza prin sistemul de monitorizare ;
   Acest pas este important deoarece permite sa vizeze testul pe un anumit domeniu de potential al reducerii costurilor si a perioadelor de interventie.
    - Analiza caracteristicilor IV
   Randamentul real al sirului, comparativ cu iradiere instantanee. Acest test  poate detecta pierderi anormale de productie (altele decat cele specificate de catre producator) si probleme din cauza degradari potentiale induse (PID), care poate provoca pierderi de pană la 50%.
     - Inspectia termografica
   Unele defecte in panouri fotovoltaice, provoca o incalzire a celulelor. Aceste defecte pot fi detectate prin utilizarea termoviziunii. Firma noastra este in masura sa ofere servicii aeriene  cu drona la o  rezoluție inaltă pentru identificarea usoara a modulelor fotovoltaice care suferă de hot-spoturi cauzate de defecte sau ruperea unora dintre  celule . 
     - Electroluminoscent
   În cele din urma vom continua analiza a sirurilor de panouri fotovoltaice la o rezolutie ridicata pentru o identificare usoara a modulelor fotovoltaice care sufera de fenomenul de degradare de la efectul PID (degradarea potentiala indusa), proasta functionare a diodei bypass (in scurtcircuit) , fracturi de celule (fisuri), modulele deteriorate si a zonelor moarte de celule.  Din rezultatul obtinut, suntem capabili de a determina daca modulul este: pentru a se inlocui (si determina cauza) sau cazul in care poate fi pastrat in productie.

   La sfarsitul procedurilor de testare, se emite certificatul de testare, in care va fi declarate toate testele tehnice si instrumentale cu care sau realizat si rezultat măsurătorile efectuate.